maanantai 9. syyskuuta 2013

- RAKKAUSHILLO -





Rakkaushillon resepti:


800g raparperia
600g vadelmia
600g mansikoita
1 dl vettä
1 kg hillosokeria
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1/2-1 tl cayennepippuria










Paloittele raparperit sentin paloiksi ja pilko marjat. Kiehauta vesi ja lisää raparperit ja marjat kattilaan. Keitä kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää hillosokeri ja mausteet kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi. Keitä hiljalleen 10-15 min. Jos haluat sileää hilloa, soseuta sauvasekoittimella. Nosta hillo liedeltä ja anna jäähtyä puoli tuntia. Purkita hillo kuumennettuihin lasipurkkeihin.
Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.

Tämä ihanainen ohje löytyi Kodin Kuvalehdestä.

Vinkki!

* Purkita hillo erilaisiin/muotoisiin lasipurkkeihin.
* Koristele nauhoilla ja tee oma etiketti. 
* Vie lahjaksi jouluna!
Tämä mausteinen hillo tuoksuu lempeäsi joululle!
 
Virve



2 kommenttia:

  1. Kivan kuuloinen ohje! Paljonko noin suurinpiirtein tulee yhdestä erästä ? jos ajattelee pilttipurkin kokoisia purkkeja ? :)

    VastaaPoista
  2. Heippa :) - Nyt en tarkalleen muista, kuinka paljon hilloa tuli, mutta litra ei kauas heitä. Minkäs kokoisia ne pilttipurkit olikaan ;) ? - Joka tapauksessa niitä tulee jo aika paljon. Kymmenen?

    VastaaPoista

Jätä viesti, kiitos -
Olen iloinen kaikista kommenteistanne !